We hadden een leuke actie bedacht: gratis tweedehands zonnepanelen plaatsen bij mensen die van een minimum moeten rondkomen. De actie heeft tot ruim 100 aanvragen geleid waarvan 2/3 buiten ons werkgebied. Inmiddels zijn we bij de eerste aanvragers op bezoek geweest om de situatie op te nemen en daar een geschikte installatie bij samen te stellen.
We hadden een leuke actie bedacht: gratis tweedehands zonnepanelen plaatsen bij mensen die van een minimum moeten rondkomen. Zonnewinst stond daarmee in de oktober editie van de wijkkrant van Nijmegen-Oost.
Dat hebben we geweten! Het artikel werd overgenomen door de Gelderlander, het AD en andere kranten. Het gevolg was dat we aanvragen uit heel Nederland en zelfs reacties uit het buitenland kregen. Ook de EO heeft gebeld en wil komen filmen als we gaan installeren en de Gelderlander wil dan ook aanwezig zijn.
De actie heeft tot ruim 100 aanvragen geleid waarvan 2/3 buiten ons werkgebied: onze regio is Nijmegen-Arnhem en omgeving. We hebben de aanvragers van buiten de regio getipt om lokale partijen te wijzen op onze actie met het idee dat onze collega’s in andere regio’s daar het stokje van ons overnemen. Wij hopen natuurlijk van harte dat onze actie anderen inspireert.
We hebben op deze actie ook erg veel positieve reacties gehad van zonnepanelenbezitters. Een aantal mensen belden ons op en boden hun oude, reeds van het dak gehaalde, panelen aan. De actie heeft voor Zonnewinst ook geleid tot nieuwe klanten. En er is zelfs een klant die vanwege deze actie zijn panelen door ons laat vervangen om ons zijn oude panelen te kunnen doneren voor deze actie.
Inmiddels zijn we bij de eerste aanvragers op bezoek geweest om de situatie op te nemen en daar een geschikte installatie bij samen te stellen. We gaan deze in het voorjaar installeren zodat ze er de hele zomer al van kunnen profiteren.
Tenslotte heeft ook de Energiebank regio Arnhem contact met ons gezocht. We brainstormden twee uur lang over een samenwerking. De Energiebank helpt mensen die financieel aan de grond zitten met het besparen op energie door ze te helpen met bewustwording van hun energieverbruik. Daarnaast voorziet het BuurtKlusBedrijf waarmee de Energiebank samenwerkt in meer praktische oplossingen, bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie, cv-afstelling of het vervangen van witgoed door veel energiezuiniger producten. Oude ijskasten zijn enorme energieslurpers, om maar eens wat te noemen. We gaan kijken hoe we samen kunnen werken.
Al met al heeft deze actie veel meer opgeleverd dan waar we op gehoopt hadden. Dit krijgt nog veel vervolg!
De salderingsregeling wordt per 1 januari 2027 afgeschaft. Dat heeft de Eerste Kamer gisteren besloten. Wie zo min mogelijk terugleverkosten wilt over de opgewekte zonnestroom, moet zorgen dat je zoveel mogelijk direct verbuikt van wat je hebt opgewekt.
De wereld van duurzame energie blijft groeien, en steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor energie-efficiënte producten zoals zonnepanelen, warmtepompen, thuisbatterijen, airco’s en laadpalen. Maar wat als er iets misgaat met deze producten of als je leverancier onverwachts failliet gaat? Gelukkig biedt de Stichting Garantiefonds Zonne-Energie (SGZE) een solide vangnet. In dit artikel leggen we uit wat SGZE is, welke producten onder het fonds vallen, en hoe Zonnewinst, aangesloten bij SGZE, je verder helpt bij een betrouwbare en zorgeloze installatie van duurzame energieoplossingen.
Twee belangrijke markten waar je als eigenaar van zonnepanelen en batterijopslag op kunt inspelen zijn de Frequency Containment Reserve (FCR) en de automatic Frequency Restoration Reserve (aFRR), respectievelijk ook 'primaire reservevermogen' en 'regelvermogen' genoemd. In dit artikel bespreken we wat deze markten inhouden en hoe ze financiële kansen bieden voor onze klanten.